|
2021-08-31 20:46:56, kedd
|
|
|
Természetes vérnyomáscsökkentés bogyókkal és bélbaktériumokkal!
Jó hírek érkeztek azoknak, akik szeretik a flavonoidokban gazdag bogyós gyümölcsöket, az étcsokoládét és a vörösbort.
Egy új tanulmány, amelyről a Medical News Today beszámolt , azt vizsgálta, hogy egyes élelmiszerekben és italokban lévő antioxidánsok - az úgynevezett flavonoidok - hogyan javíthatják a magas vérnyomást, és miért hathatnak ezek a vegyületek egyes emberekre jobban, mint mások.
Magas a vérnyomása? Nem a só és a kávé a legártalmasabb - kattintson!
A véltozatos bélmikrobiom jobban védi a szívet
A kutatások azt mutatják, hogy a magas vérnyomás csökkentése mellett a flavonoidok védelmet nyújthatnak a szívroham, a stroke, a 2 -es típusú cukorbetegség és a rák bizonyos típusai ellen.
magas vérnyomás
szívroham és stroke
2-es típusú diabétesz
bizonyos típusú rákok
A flavonoidok vérnyomásra gyakorolt ​​jótékony hatása azonban egyénenként eltérő, és most bizonyíték van arra, hogy a bélbaktériumok részben megmagyarázhatják ezeket a különbségeket.
Az emberi bélben található baktériumok lebontják a flavonoidokat, és olyan bioaktív vegyületeket szabadítanak fel, amelyek erőteljes védőhatást gyakorolnak a szívre.
,,Napi 1,5 adag bogyó elfogyasztása klinikailag jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást" - mondta Aedín Cassidy, Ph.D. , a Queen's Egyetem Globális Élelmiszerbiztonsági Intézetének elnöke és professzora.
Mint mondta, a flavonoidok, az antocianinok egy csoportja kulcsfontosságúnak tűnik ehhez a hatáshoz.
Az antociánok azok a pigmentmolekulák, amelyek sok gyümölcs vörös vagy kék színéért felelősek, beleértve a vörös szőlőt, áfonyát, fekete ribizlit és szedret.
Ezért válnak be jobban vagy kevésbé a flavonoidok
A kutatók azt találták, hogy a legtöbb flavonoidot fogyasztó emberek bélrendszerében nagyobb a baktériumok sokfélesége - és nagyobb védelmet élveznek -, mint a kevésbé változatos bélbaktériumokkal rendelkezők.
Ha a kutatók be tudják azonosítani, hogy mely baktériumok képesek a legjobban lebontani a flavonoidokat erőteljesebb vegyületekké, ez olyan pre- vagy probiotikus kiegészítőket eredményezhet, amelyek fokozzák a flavonoid-anyagcserét azokban, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
Addig azonban arra kell hagyatkoznunk, hogy több bogyót és étcsokoládét eszünk, és talán egy kis vörösbort iszunk az egészségügyi előnyök reményében.
Forrás: MedicalNewsToday/ illetve : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: pigmentmolekulák, medicalnewstoday, élelmiszerekben, bélrendszerében, legártalmasabb, flavonoidokban, bélbaktériumok, eredményezhet, hagyatkoznunk, elfogyasztása, különbségeket, flavonoidokat, kiegészítőket, cukorbetegség, antioxidánsok, erőteljesebb, vegyületekké, csökkentette, egészségügyi, antocianinok, gyümölcsöket, szabadítanak, étcsokoládét, vegyületeket, bélmikrobiom, baktériumok, vérnyomásra, csökkentése, flavonoidok, nyújthatnak, egyénenként, professzora, rendelkezők, sokfélesége, azonosítani, probiotikus, flavonoidokban gazdag, úgynevezett flavonoidok, magas vérnyomást, vegyületek egyes, véltozatos bélmikrobiom, magas vérnyomás, flavonoidok védelmet, flavonoidok vérnyomásra, bélbaktériumok részben, emberi bélben, szisztolés vérnyomást”, antociánok azok, vörös szőlőt, legtöbb flavonoidot, baktériumok sokfélesége, kevésbé változatos, Medical News Today, Aedín Cassidy, Egyetem Globális Élelmiszerbiztonsági Intézetének,
|
|
|
|
flavonoidokban gazdag, úgynevezett flavonoidok, magas vérnyomást, vegyületek egyes, véltozatos bélmikrobiom, magas vérnyomás, flavonoidok védelmet, flavonoidok vérnyomásra, bélbaktériumok részben, emberi bélben, szisztolés vérnyomást”, antociánok azok, vörös szőlőt, legtöbb flavonoidot, baktériumok sokfélesége, kevésbé változatos, legjobban lebontani, flavonoidokat erőteljesebb, legnagyobb szükségük, egészségügyi előnyök, pigmentmolekulák, medicalnewstoday, élelmiszerekben, bélrendszerében, legártalmasabb, flavonoidokban, bélbaktériumok, eredményezhet, hagyatkoznunk, elfogyasztása, különbségeket, flavonoidokat, kiegészítőket, cukorbetegség, antioxidánsok, erőteljesebb, vegyületekké, csökkentette, egészségügyi, antocianinok, gyümölcsöket, szabadítanak, étcsokoládét, vegyületeket, bélmikrobiom, baktériumok, vérnyomásra, csökkentése, flavonoidok, nyújthatnak, egyénenként, professzora, rendelkezők, sokfélesége, azonosítani, probiotikus, flavonoidot, intézetének, klinikailag, anyagcserét, természetes, gyakorolnak, úgynevezett, javíthatják, legnagyobb, antociánok, vegyületek, véltozatos, vérnyomást, bizonyíték, szisztolés, kattintson, védőhatást, változatos, vérnyomása, reményében, vörösbort, gyakorolt, beszámolt, emberekre, szívroham, hathatnak, csoportja, szükségük, vérnyomás, vizsgálta, flavonoid, mértékben, lebontani, italokban, erőteljes, legjobban, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4013
- e Hét: 28904
- e Hónap: 60390
- e Év: 265091
|
|
|